Over ons

Jeugd met passie voor muziek.

Passion4Strings

Jeugd met passie voor muziek

De passie en liefde van 4 jonge muzikanten voor het samen maken van muziek en het enthousiasme van hun ouders … meer was er niet nodig om het zaadje van het strijkkwartet Passion4Strings in mei 2018 te laten ontkiemen.

Om het te laten uitgroeien tot een volwaardige bloem volstaat echter de passie en inzet niet, extra voedingsstoffen waren nodig en die werden gevonden in de ondersteuning van enkele dirigenten.

Wij brengen niet alleen klassieke muziek voor u, maar ook musicals, filmmuziek en zelfs popmuziek!

Wil je Passion4Strings eens live beluisteren en aan het werk zien kom dan naar een van onze optredens. Kijk zeker eens in onze evenementen agenda, misschien komen we binnenkort wel naar jou in de buurt.

Anthe Neyens

Anthe (°2002) is de “senior” van dit kwartet.

Ze begon haar vioolstudie op haar 9de bij Manon Vervaet van de Hagelandse Academie voor Muziek en Woord. Al vrij snel sloot ze aan bij het strijkorkest onder leiding van Dirk Uten en volgt ze bij hem kamermuziek.

Momenteel zit zij in het 1ste jaar van de specialisatiegraad. Naast viool volgt zij ook nog pianoles en harmonieleer

Anthe is muzikaal zeer actief, als zangeres en violiste bij Scala and Kolacny Brothers, als concertmeester bij Tiense Strijkers en als violiste bij verschillende gelegenheidsorkesten.

Tuur Devroye

Tuur Devroye (°2006) heeft altijd muziek en ritme in zich gehad.

Met muzikale ouders (weliswaar op amateurniveau) en een viooljuf als buurvrouw, startte Tuur op 4 jarig leeftijd met vioolspelen via de Suzuki-methode in de HAMW te Diest. Manon Vervaet, zijn viooljuf, is tot op heden zijn grootste voorbeeld en stimulans.

Hij speelt reeds enkele jaren in het strijkorkest van de muziekschool olv Dirk Uten. Sinds 2017 maakt hij ook deel uit van de Tiense Strijkers.

Zijn ultieme droom is beroepsmuzikant worden. Hopelijk maakt hij zijn ambities waar! Hij kan nu alvast oefenen om z’n mannetje te staan tussen drie getalenteerde strijkende dames.

Charis Neyens

Charis (°2005) is de jongere zus van Anthe.

Op haar 8ste startte ze met altviool in de klas van Manon Vervaet aan de Hagelandse Academie voor Muziek en Woord. Het jaar nadien sluit ze aan bij het strijkorkest en volgt ze kamermuziek bij Dirk Uten.

Op dit moment zit zijn in het 3de jaar van de 3de graad in het DKO.

Net als haar zus is zij een muzikale duizendpoot: ze volgt harmonieleer en speelt nog altsaxofoon.

Verder is zij ook nog actief als zangeres bij Jong Scala en Scaletta en als altvioliste bij Scala and Kolacny Brothers, bij Tiense Strijkers en bij diverse gelegenheidsorkesten.

Amber Vanstechelman

Het zonnetje in huis … de altijd opgewekte Amber (°2007) startte op 6-jarige leeftijd met cellolessen bij Maaike Organe aan de muziekacademie in Aarschot.

Al snel merkten haar ouders met hoeveel plezier Amber samen musiceerde met haar cellojuf en andere leerlingen, de stap naar het strijkorkest ‘Cordemer’ van de academie olv Dirk Uten was dan ook snel gezet.

In 2017 startte Amber bij Tiense Strijkers. Amber neemt ook meermaals per jaar deel aan muziekstages en zingt bij het jeugdkoor Scaletta.