Reveil Diest

Jeugd met passie voor muziek.

Reveil bracht op 1 november mensen op meer dan 100 begraafplaatsen in Vlaanderen dichter bij elkaar met muziek, lokale levensverhalen en poëzie. Ook op de begraafplaats van Diest was een samenkomst gepland.

Na een bezinningsmoment op de Troostplek aan de Sint-Jansruïne, ging het via een troostwandeling met kaarsen naar de begraafplaats van Diest voor Reveil. De bezoekers werden opgewacht door de leerlingen woord van de Hagelandse Academie voor Muziek en Woord die elk een gedicht gingen voordragen aan de graven, waarbij wij – Passion4Strings – voor muziek gingen zorgen op de achtergrond.

Maar om 17u gingen de hemelsluizen open. Paraplu’s werden opgeklikt, maar al snel zocht iedereen natuurlijke beschutting onder de mooie centrale boom op de begraafplaats. Daar branchten wij ingetogen muziek vanonder een tentje, de leerlingen woord hun gedicht … dicht bij elkaar, beschut onder die fantastische boom … werd hun een bijzonder moment van verbondenheid, met het hier-en-nu en het verleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *