Tuinwandeling in Diest

Jeugd met passie voor muziek.

Zaterdag 24 augustus was een perfecte (zonovergoten) dag voor de tuinwandeling in Diest georganiseerd door de Diestse Gidsenbond en het Davidsfonds Diest. Een wandeling waarbij men de groene oases achter de gevels kon ontdekken en waar men hier en daar zich in vervoering kon laten brengen door een vleugje muziek.

Passion4Strings had de eer om de Hagelandse Academie voor Muziek en Woord te vertegenwoordigen. Dit samen met een altviooltrio, ook al uit de strijkersklassen van Dirk Uten en Manon Vervaet met Passion4Strings altvioliste Charis Neyens.

We wachtten de wandelaars op in de prachtige tuin van tandartsenpraktijk Dentius om hen te laten kennismaken met een kleine, maar gevarieerde selectie uit ons repertoire. We startten met het goed gekende Rondo uit de Abdelazer Suite van H. Purcell. Na de klassieke start vervolgden we met prachtige musical- en filmmuziek : My Favourite Things uit de Sound of Music en Colors of the Wind uit Pocahontas.

Na deze prachtige ballades mocht het ritme en de spanning wat opgedreven worden, de benen moesten immers nog gestrekt worden ! We sloten dan ook af met muziek uit de film Pirates of the Caribbean.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *