Passion4Strings in de OLV van Fatimakerk

Jeugd met passie voor muziek.

In het kader van de Kerkententoonstellingen in Aarschot deze zomer werd ons een vrij podium aangeboden in één van de Aarschotse kerken. Onze keuze viel op de OLV van Fatimakerk in Gijmel, een parochie van de deelgemeente Langdorp, omdat dit de parochie is waar onze celliste Amber woont.

Een 50-tal geïnteresseerden besloten om deze namiddag niet naar de Tour De France te kijken maar zich open te stellen voor de muziek van ons jong ensemble. “Jong van leeftijd en nog maar 1 jaar samenspelend” zoals Bart, de vader van Tuur, het tijdens de inleiding van het concert zo mooi verwoordde.

We hadden op voorhand beloofd dat men zich kon verwachten aan een mooie mix van toegankelijke klassieke muziek afgewisseld met gekende melodieën uit het pop-, film- en musicalgenre.

Qua klassiek laten we jullie dan ook meegenieten van de Lente uit De vier Jaargetijden van Vivaldi. Daarnaast kwamen ook Bach en Mozart aan bod.

Maar dus ook de andere genres … qua popmuziek verkenden we de muzikale geschiedenis en waagden we ons aan oudere klassiekers van Queen en Bryan Adams … maar ook aan nieuwere muziek zoals Shape of You van Ed Sheeran.

Musicalmuziek mag in een optreden van Passion4Strings nooit ontbreken … deze vaak wondermooie muziek vraagt het om door strijkers gebracht te worden. Deze namiddag brachten we onder meer Can You Feel the Love Tonight uit de Lion King.

Verrassen kunnen we vaak met de filmmuziek. Bijvoorbeeld met de romantische soundtrack van de film Pearl Harbour … maar zeker ook met de ritmes uit de Pirates of the Caribbean. We love it !

De namiddag werd afgesloten met een verfrissend drankje en nadien trok ieder van ons goedgeluimd huiswaarts … tot een volgende !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *