Vlucht in je verbeelding, vluchteling in beeld

Jeugd met passie voor muziek.

Vandaag hadden we de eer de prijsuitreiking van de kunstwedstrijd “Vlucht in je verbeelding, vluchteling in beeld” op te luisteren in de prachtige universiteitshallen van “onze” Alma Mater in Leuven … “onze” voorlopig nog (net) niet voor de muzikanten, voor enkele van onze ouders was het thuiskomen op hun universiteit.

De kunstwedstrijd was gericht op de leerlingen van de derde graad van de kunstopleiding (KSO). Het doel was op een creatieve en kunstzinnige manier een “ander” beeld te geven van vluchtelingen, hun eigenheid en (veer)kracht.

Bezondigt de jonge kunstenares van bovenstaand kunstwerk zich aan “stereotiep” denken door in haar werk hutjes te tonen ? Of hebben wij ons oordeel te snel klaar en zijn de driehoekjes kruidenbuiltjes, een verwijzing naar het weinige dat een vluchteling met zich mee kan dragen op zijn vlucht ? Maken we dezelfde fout als in het verhaal van Pocahontas door onszelf te snel als de “geciviliseerden” te zien tov de “wilden” ? De organisatoren hadden wel een heel bijzondere reden om ons te laten starten met “Colors of the Wind” uit de film Pocahontas !

We brachten dit nummer samen met de themasong uit “Game of Thrones”, een knipoog naar de mediatisering van het vluchtelingenverhaal ?, en het wondermooie “All of me” van John Legend bij de start van het officieel gedeelte in de prachtige Promotiezaal .

Nadien verhuisden we naar de Jubileumzaal en konden we de gasten tijdens het bezoek van de expo en de receptie laten genieten van een mooie mix van klassieke en moderne muziek. Een geslaagde avond wat ons betreft !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *