Vernieuwing belofteaflegging confrérie Sincte Moor

Jeugd met passie voor muziek.

Passion4Strings had vandaag de eer de belofteaflegging van de confrérie Sincte Moor op te luisteren in de prachtige kapel Onze Lieve Vrouw-ten-Steen.

Met de kapel van Onze Lieve Vrouw-ten-Steen bezit de stad Tienen een internationaal bekend bedevaartsoord. De kapel werd gebouwd in 1331 op de plaats waar de mannelijke melaatsen uit de stad werden verpleegd. De kapel behoorde tot de parochie Sint-Petrus Grimde, maar werd beheerd door de ‘Confrérie of het proostbroederschap van Sincte Moor’. Dat waren twaalf edelen en vooraanstaande burgers uit de stad.

Toen de kapel enkele jaren geleden dreigde te vervallen, werd deze Confrérie opnieuw leven ingeblazen. De leden engageren zich om deze middeleeuwse parel van de stad Tienen te beschermen en te promoten. Tijdens de plechtigheid vandaag werd deze belofte vernieuwd.

Voor de muzikale invulling kozen we uit ons klassiek repertoire. We laten u graag meegenieten van het Rondeau uit de Abdelazer Suite van H. Purcell en het Rondo in G van W.A. Mozart. Deze opnames werden gemaakt toen we afgelopen donderdag een soundcheck deden in de kapel en vol ver- en bewondering genoten van de prachtige akoestiek in de kapel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *