Inhuldiging Vredesbeiaard in Aarschot

Jeugd met passie voor muziek.

11 november 2018 is een heuglijke dag geworden voor Aarschot. Net 100 jaar na het einde van WOI werd de Vredesbeiaard ingehuldigd in de Onze-Lieve-Vrouwekerk met festiviteiten doorheen de stad.

Ook Passion4Strings met onze Aarschotse celliste Amber wilde zeker zijn steentje bijdragen. We kregen de eer om de ontvangst van de belangrijke gasten op te luisteren met feestelijke muziek. Wij kozen voor de gelegenheid uit ons klassiek repertoire met werken van oa Bach, Mozart, Haydn, Pachelbel, Grieg, Vivaldi, enz.

De ware betekenis van deze bijzondere dag in gedachte mocht ook “Alle Menschen werden Brüder” van Ludwig Van Beethoven zeker niet ontbreken. Dit thema uit de 9de Symfonie is sinds 1985 het volkslied van de Europese Unie en moet uitdrukking geven aan de Europese idealen van vrijheid, vrede en solidariteit.

Het strijkkwartet speelde afwisselend met de organist van de kerk die een aantal suites bracht samen met fluit. Wij konden de Ambassadeur van Japan nog verrassen met de Japanse hymne. Daarna repten we ons naar buiten om te genieten van de stoet en de eerste noten gespeeld op de beiaard door Jo Haazen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *